Indukcinės viryklės rinkimosi ypatumai

Indukcinės viryklės rinkimosi ypatumai

Gaminti mėgsta ne visi, tačiau tie, kas tai daro su malonumu, ieško geros ir ilgaamžės buitinės technikos ir virtuvės įrangos. Bene reikalingiausias įrenginys – viryklė. Gardžiausi patiekalai ir garuojantys puodai gali džiuginti kiekvieną, jeigu jo namuose stovės šiuolaikiška ir patogu indukcinė viryklė. Kaip ją išsirinkti? Į kokius aspektus ir funkcijas kreipti dėmesį, o ko galima ir atsisakyti? Kiek pinigų pasiruošti tokios technikos įsigijimui? Šie ir kiti klausimai bus atsakyti šiame straipsnyje.

Indukcinių viryklių išvaizda ir konstrukcija

Kaip ir paprastos viryklės su keramikiniu paviršiumi, taip ir šios indukcinės viryklės atrodo šiuolaikiškai ir ypač estetiškai. Pagrindinis skirtumas tarp keramikinių ir indukcinių – pastarosios neturi po jomis įmontuotų kaitinimo elementų. Paviršiui, tik tam tikrose vietose įkaisti padeda indukcinės ritės. Jų pagalba sukuriamas magnetinis laukas, o susidariusi indukcinė srovė žaibiškai įkaitina puodo dugną. Nepraeina net kelios minutės, kai vanduo tokiame puode užverda ir galima gaminti sriubą, troškinį ar virti kompotą.

Efektyvumas

Indukcinės viryklės pasižymi efektingumu. Keramikinių viryklių, kai jos kaista, šyla visas plotas, o štai indukcinių – tik tam tikros vietos. Dar geriau, kad tokio tipo viryklės nekaitina tik paviršiaus: šiluma nukreipiama į puodo ar keptuvės dugną, tai reiškia, kad patiriami šilumos nuostoliai sumažėja, elektros energijos reikia mažiau, puodas užkaista greičiau, nereikia ilgai laukti.

Kiti privalumai

Be indukcinių viryklių greičio ir efektingumo kaip didžiausius tokios technikos privalumus galima įvardinti saugumą ir paprastą priežiūrą. Kad tuo būtų paprasčiau įsitikinti, vėlgi galima indukcinę viryklę palyginti su keramikine.

Stiklo keramikos temperatūra, kai gaminamas maistas, yra net kelis kartus mažesnė. Tai yra gana naudinga, nes pro šoną patekęs maistas nepridega prie paviršiaus. Be to, energijos nuostoliai yra šiek tiek mažesni. Kita vertus, gaminant maistą norima, kad jis keptų ar virtų greičiau (ne vien dėl to, kad žmogus yra išalkęs, bet ir dėl to, kad taupomos dujos ar elektros energija).

Indukcinių viryklių minusai

Vienas didžiausių trūkumų, dėl kurio dažnai suabejojama pirkti indukcinę viryklę yra puodai – joms tinka ne visi indai, todėl jei žmogaus puodai yra seni arba pirkti ne specialūs šiai technikai gali būti, kad reikės įsigyti naujas keptuves ar indus virimui. Tiems, kas nežino, kaip patikrinti, ar turimi indai yra tinkami, reikėtų prie turimų indų dugno prikišti magnetą ir žiūrėti, ar jis prilimpa ar ne. Jeigu prilimpa, tada puodas tinkamas indukcinei viryklei.

Indukcinės viryklės turi ir daugiau ypatumų ir naudojimo aspektų, dėl kiekvieno iš jų vertėtų pasiskaityti plačiau. Daugiau informacijos apie indukcinės viryklės kainą ar veikimą rasite čia.